Veel gestelde vragen

Hoelang duurt het voordat ik de fiets kan springen met mijn Spoortemonneetje?

Alle niet custom producten zijn op voorraad! Die verzend ik binnen drie dagen, vaak nog sneller maar dat moet ik hier natuurlijk niet vertellen 😉. Custom producten duren ongeveer 2 weken. Ook dat ligt aan mijn planning. Dit kan allemaal wat langer duren als ik op vakantie ben, kijk daarvoor op mijn socials!

Ik heb een lekke band! Wil je die hebben?

Is het een tube of een hele soepele band en wil je er zelf iets van hebben? Leuk we gaan ermee aan de slag!
Helaas werk ik alleen met (baan)tubes en werk ik voor Spoortemonneetje niet met “gewone” weg buiten- en binnenbanden. Wist je dat je je binnen wel in kan leveren voor recycling bij schwalbe? Kijk op de website van Schwalbe waar dat kan!

Maar hoe kom je eigenlijk aan al die banden?

Om Spoortemonneetje producten te maken heb je banden nodig. Van 1 band maak je vier cycling wallets van Spoortemonneetje maar voor een stuurtas heb je er ongeveer 1,5 band nodig.
Dus hoe ik daaraan kom? Die krijg ik als mensen lekrijden en de band dus zijn eerste leven gehad heeft. Mijn vriend werkt bij de nationale selectie van het baanwielrennen en reist de hele wereld over met de Nederlandse ploeg voor wedstrijden en trainingen. Van andere landen en van Nederland ontvang is dus ook veel (baan)banden.

Woow dat moet je echt een goede naaimachine hebben!

Dat klopt, de eerste naaimchine die ik zo maar kocht bij de Blokker is snel vervangen. Ik werk met drie verschillende naaimachines. Een “gewone” machine van Pfaff om de katoenen zijkanten van de banden aan elkaar te maken, een industriële leermachine als ik door banden heen moet en nog een schoenmakers machine voor de lastige hoekjes.

De “Real Men Wallet”, zo noem je toch een product niet als geëmancipeerde vrouw?

Eigenlijk heb ik nog nooit zelf een productnaam bedacht! Oepsie wel waar. Eigenlijk ontstaan Spoortemonneetje producten altijd als iemand vraagt of ik iets kan maken en in dat gesprek pik ik de naam er dan uit. De naam Spoortemonneetje is bedacht voor mijn vader die “portemonneetje” wou en dat een leuke combo vond met onze achter naam “Spoor”. Verder ben ik best wel creatief hoor 😉

Wat een leuk project! Is dit een full-time baan voor jou?

Omdat ik alle producten zelf maak en ook alles om het bedrijf heen doe gaat er veel werk in zitten. Ik werk met materialen die hun eerste leven al gehad hebben. Ik weet dus nooit hoeveel materiaal ik binnenkrijg en hoeveel producten ik kan maken. Daarom en omdat ik het heel leuk vind werk ik drie dagen bij een marketingcommunicatie bureau. Een super leuke combinatie!

Heb je nog een andere vraag?

Laat het ons weten door te mailen naar info@spoortemonneetje.nl of stuur een bericht op de contact pagina en dan komen we zo snel mogelijk bij je terug!

Scroll naar boven