Spoortemonneetjes en meer van fietsbanden!

Het begin

Een stevig hoesje voor een fietscomputer, hoe maak je dat? Na een creatieve ingeving gingen Winanda en Tim aan de slag met gebruikte tubes (banden van wedstrijdfietsen). Met de hand werd het eerste hoesje in elkaar gezet. Niet veel later was een (fiets) materialentas nodig. Maar dit werd toch wel erg veel handwerk. Winanda kocht een naaimachine en de eerste materiaal-tas werd in elkaar gezet.

Niet veel later kwam de vraag van Jaap, vader van Winanda, of er ook een portemonneetje gemaakt kon worden. In een vrij kort en krachtig telefoongesprek ontstond tussen vader en dochter Spoor de naam “Spoortemonneetje”, (leuk ideetje!). Het eerste Spoortemonneetje had succes, er kwam vraag, nog meer vraag, een betere machine, meer producten en nog een extra (zwaardere) naaimachine. Na al deze investeringen dan nu eindelijk ook een website! 
In 2020 zijn ongeveer 8 dealers aan board gekomen en is de website ook in het Engels verschenen!

Banden

De banden die wij gebruiken,  zijn voor 90% afkomstig van de Topsport groep baanwielrennen in Nederland en daarbuiten! Veel gebruikte merken zijn Dugast en Vittoria.
In de wielersport sneuvelen er vele banden, ze zijn lek of versleten. Via ons uitgebreide netwerk ontvangen wij ruim voldoende banden om mee te werken.

Mocht u een product willen hebben, gemaakt van een eigen band, dan  kan dit in overleg! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Leuk ideetje?

We mogen soms best wat beter nadenken over het effect van wat we doen op ons milieu, waar en door wie we onze producten laten maken en wat de belasting op onze aarde en mensen hiervan is.

Spoortemonneetje producten worden gemaakt van gebruikte oude, lekke of kapotte banden die nog best even tegen een stootje kunnen. Materialen die anders als afval worden gezien, vormen de grondstof voor de Spoortemonneetjes. In Nederland gemaakt door volwassen handen onder goede omstandigheden. Dat is de manier waarop Spoortemonneetje de wereld een klein beetje leuker en beter wil maken. Het zien van blije klanten met hun unieke (custom) product maakt dat alleen maar leuker. Spoortemonneetje, leuk ideetje!

Bestel jou Spoortemonneetje vandaag nog

Scroll naar boven